TRAINEN OP HARTSLAG
× Hartslagmetertraining.nl Homepage Begrippenlijst Inleiding Wielrennen Hardlopen Wandelen Zwemmen Afvallen Boeken Links Site


Hartslagmeter boeken

Trainen met de hartslagmeter
door Paul Van den Bosch

Paperback | 112 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas | 2013
ISBN10: 9044714813 | ISBN13: 9789044714814
Beschrijving:
Verbeter je sportprestaties met de juiste trainingshartslag en een aangepast trainingsschema.
Een goed doordachte opbouw van je trainingen is ontzettend belangrijk om je beoogde doel te bereiken, of je nu louter traint om gezond en fit te blijven, om overtollige kilo's weg te werken of om je sportieve prestaties te verbeteren. De hartslagmeter is daarbij een onmisbaar hulpmiddel.
In dit boek toont topcoach Paul Van Den Bosch, trainer van verschillende topatleten, hoe je zelf je fiets- of looptrainingen zo efficiŽnt mogelijk kunt samenstellen voor een maximaal rendement. Afgelopen met gevoelsmatig trainen: in dit boek leer je je ideale trainingsintensiteit bepalen op basis van hartslagmetingen. Verder worden de belangrijkste trainingsprincipes helder uitgelegd en lees je hoe je overtraining kunt vermijden. Kortom, een onmisbare handleiding voor elke duursporter!
Recensie:
De auteur is trainer van veldrijder Sven Nys en de wielrenners van Lotto. Hij geeft een inleiding in de trainingsleer en trainingsvormen voor renners en lopers. Hij verklaart hoe overtraining kan ontstaan en pleit voor de hartslagmeter (HFM) en de dagelijkse meting van de ochtendpols. Met tabellen geeft hij aan hoe je met de HFM kunt trainen, mits je eerst je maximale hartfrequentie laat bepalen door middel van een melkzuurtest in een graduele inspanningsproef. Hij geeft ook de formule van Karvonen, die ook rekening houdt met je polsslag in rust. Hij adviseert een hartslagmeter vanaf 12 jaar, niet om dan al hard te trainen, maar om overbelasting te voorkomen. Er is ook een hoofdstuk over hoogtetraining, voeding, gewicht, sporten voor je gezondheid. De trainingsschema's zijn voor competitiesporters. Een degelijk, maar beknopt handboek, dat vooral bedoeld is voor competitiesporters, maar waar de gezondheidssporter ook veel aan heeft.
Drs. Jef Abbeel

Bestel bij

Afslanken met de hartslagmeter
door Peter van den Bosch

Paperback | 120 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044718657 | ISBN13: 9789044718652
Beschrijving:
Met het juiste gebruik van de hartslagmeter en aangepaste trainingsschema's uw ideaal gewicht bereiken.
U kunt er niet omheen. Om af te slanken moet u niet alleen op uw voeding letten, maar moet u ook veel bewegen. Dat hoeft echter niet gepaard te gaan met zware en onaangename trainingen. De meeste vetten verbrandt u immers tijdens relatief rustige inspanningen. In dit boek ziet u op welke manier u precies moet trainen om op een snelle en gezonde manier gewicht (vet) te verliezen. Zo komt u onder meer te weten welke sporten het meest geschikt zijn en hoe u de juiste oefenintensiteit van uw trainingen bepaalt. De hartslagmeter is hierbij een onmisbaar hulpmiddel dat u in staat stelt om de trainingsintensiteit nauwkeurig te bepalen voor een optimaal resultaat. Ten slotte krijgt u een voorbeeld aangereikt van een uitgewerkt oefenprogramma om in negen weken tijd zichtbaar resultaat te boeken. Kortom, dankzij Afslanken met de hartslagmeter leert u hoe u op een gezonde, aangename en duurzame manier gewicht kunt verliezen. Veel succes!

Bestel bij

Sporten met een hartslagmeter
door Dr. Edmund R. Burke

Hardcover | 111 Pagina's | Centrale Uitgeverij
Beschrijving:
Op een duidelijke manier worden de basisprincipes van trainen met een hartslagmeter uitgelegd. Een team van experts vertelt u hoe de hartslag als graadmeter wordt gebruikt bij verschillende sporten: (hard)lopen, fietsen, inline skaten, circuit training en fitness training. Per sport richtlijnen voor de optimale intensiteit, aanwijzingen voor het opstellen van een trainingsprogramma met voorbeeldtrainingen.
Recensie:
Behandeld worden de basisprincipes van het trainen met een hartslagmeter bij verschillende sporten zoals lopen, fietsen, inline skaten, hardlopen, circuit training en fitness training. Goed boek met een prima inhoud. Zowel bruikbaar voor de recreatieve sporter als voor de professionele sporter en/of begeleiding hiervan. Tevens duidelijke voorbeelden om in de praktijk mee aan de slag te kunnen. Bevat zwart-witte foto's.
(Biblion recensie, M.G. Veldheer-Vink)

Bestel bij

Overzicht
Begrippenlijst

Inleiding

Wielrennen

Hardlopen

Wandelen

Zwemmen

Afvallen

Boeken

Links

Site